Huoltonurkka: Muistilista keväthuollolle

  • Öljyn ja suodattimen vaihto (jos teit tämän syksyllä, tarkista vain että öljyä on riittävästi ja että sen koostumus on normaali) Sopivan suodattimen pyörääsi löydät valitsemalla pyöräsi tästä. Öljy kannattaa valita tarkoin pyörän mukaan. Motorexin valikoimasta löydät oikean tuotteen pyörään kuin pyörään. Katso suositus, vaihtoväli ja öljytilavuus Motorexin sivuilta (englanniksi) täältä. Voit myös tarkistaa öljyn vaatimukset ohjekirjasta ja valita vastaavan öljyn Motorex-valikoimastamme.Huoltopankissamme on ohjeet öljyn vaihtoon.
  • Tarkista tulpat. Sopivat tulpat pyörääsi löydät niin ikään tästä.
  • Katso missä kunnossa pyörän ilmansuodatin on. Jos suodatin on likainen, se tulisi uusia tai pestä, jotta pyöräsi toimii niin kuin pitää. Löydät uuden ilmansuodattimen omaan pyörääsi tästä. Pestäviin K&N ilmansuodattimiin löydät huoltosetin tästä.
  • Tarkista että kytkin toimii oikein, tarkista myös jarrujen toiminta. Varmista että jarrupaloissa ja levyissä on tarpeeksi pintaa. Rasvaa kaikki vaijerit javivut. Hommaa helpottaa hyvä vaijerinrasvain. Saatavilla on myös halpa perusmalli..
  • Mahdollisesti kuluneet jarrupalat on helppo vaihtaa myös itse, katso kuvitettu oppaamme täältä. Palat löydät merkkikohtaisesta hausta.
  • Laita akku takaisin paikalleen ja muista kytkeä navat oikeassa järjestyksessä (+ ensin ja - sitten). Jos akku on ”unohtunut” pyörään talveksi tai akkua ei ole huollettu talven aikana, tarkista akkunesteen taso (perinteiset akut), mikäli nestepinta on alhaalla lisää ainoastaan akkuvettä. Lataa akku täyteen ennen asennusta moottoripyörän akuille tarkoitetulla laturilla.
  • Akkujännitteen mittaamiseen ja tarkkailuun on myös tarjolla tosi näppärä laite, joka säästää hintansa nopeasti takaisin.
  • Laita tankkiin uutta polttoainetta. Voit lisätä mukaan System Guardia, joka auttaa puhdistamaan polttoainejärjestelmää.
  • Tarkista renkaiden kunto sekä ilmanpaineet ja lisää ilmaa jos on tarvis. Keväällä tiet ovat vielä kylmät ja liukkaat, joten älä riskeeraa huonoilla renkailla. Myös useita vuosia vanhat renkaat kannattaa vaihtaa, vaikka pintaa olisi. Sen lisäksi että kumiseos kovettuu tehden vanhoista renkaista liukkaat, on renkaiden kulutuskestävyys ja märkäpito parantunut melkoisesti viime vuosina. Ota siis renkaat irti näillä ohjeilla ja tuo liikkeeseen vaihdettavaksi. Meiltä löydät lähes kaikki testivoittajarenkaat ja vieläpä edullisin hinnoin. Etsi renkaita koon mukaan.
  • Pese pyörä ylivedolla Moto Clean pesuaineella. Valikoimastamme löytyy useita laadukkaita tuotteita niin muovi- kuin kromiosien huoltoon ja pyörän kiillotukseen. pyörälle so. Puhdista ja voitele ketjut. (muista antaa rasvan sitkostua ketjuun ennen kuin lähdet ajamaan, jottei kaikki rasva päädy vanteeseen...)
  • Jos ja kun pyörä lähtee käyntiin, tarkista vielä sähköpuoli: valot, vilkut jne. Valikoimastamme löydät myös polttimot, sulakkeet ja releet.

   Jos pyörä ei käynnisty tarkista vielä ilmiselvät: Oliko polttoainetta tarpeeksi? Onko bensahana auki? Jos polttoainetta on vähän, onko hana varatankilla? (polttoaine on voinut myös vanhentua) Onko "tappokatkaisin" oikeassa asennossa? Jos vieläkään ei eloa pyörään löydy, niin suorinta tietä Stormille noutamaan Haynesin korjauskäsikirja, jonka avulla tämäkin hyvin pelkistetty muistilista oli koottu. (Korjauskäsikirjat löytyvät myös verkkokaupastamme, kun valitset ensin pyöräsi mallin ja merkin)

 

Hyödyllisiä tuotteita: