helle

Kesä on parasta tien päällä!.

Kesälomakausi on parhaimmillaan ja moni meistä motoristeista valitsee käyttää sen tien päällä. Kokosimme tähän uutiskirjeeseen paitsi hieman tietoa moottoripyöräilijän touring-varusteista, myös nostoja ajankohtaisista tuotteista pitkän tien taittajille.

 

materiaalit

 

Materiaaleista puhutaan paljon ajovarustekaupassa ja syystä: Moottoripyöräily asettaa varusteiden materiaaleille paljon enemmän vaatimuksia kuin muu ulkoilu. Pintamateriaalien on kestettävä sekä hankausta että vastustettava repeytymistä ääritilanteissa. Vedenpitävien kalvojen on kestettävä ajoviiman aiheuttamaa kovempaa painetta sekä jatkuvaa liikettä. Kaiken lisäksi suojien on liikuttava luontevasti vaatteen mukana tekemättä siitä tukalaa tai kankeaa. Luonnollisesti olemme perehtyneet näihin paljon (voit lukea laajemman artikkelin täältä tai tutustua suoraan materiaaliwikiin täältä).
Tässä kuitenkin lyhyt ostajan opas kunnon varusteita etsivälle:

 • *Mieti budjettisi etukäteen: Teknisemmät ratkaisut, paremmat materiaalit ja suurempi määrä ompelutyötä nostaa hintaa. Hinnat alkaen -tasoon ei kuitenkaan tarvitse laittaa paljoa lisää, jotta saa merkittävästi laadukkaammat kamat.
 • *Gore-Tex kalvot edustavat hengittävyydeltään ja vedenpitävyydeltään markkinoiden kärkeä. Myös muut laatumerkkien kalvot ovat vedenpitäviä ja kestävät hyvin hankausta ja liikettä vaatteen sisällä. Aivan halvimmissa kalvoissa heikoimpina kohtina on hengittävyys ja käyttöikä (kalvo kuluu liikkeessä kankaiden välissä).
 • *Jos aiot ajaa samalla setillä keväästä syksyyn, valitse sellainen, jonka lämpövuori ja kalvotakki on irrotettava (tai vähintään varustettu hyvillä tuuletuksilla. Hikinen ja epämukava olo vaikuttaa turvallisuuteen, kun kuski ei pysty keskittymään täysin ajamiseen.
 • *Ajovarustevalmistajat tykkäävät nimetä käyttämänsä pinta-/kuorimateriaalit ja markkinoilla on kymmeniä erilaisia tuotenimiä, joista on vaikea saada selkoa. Tutustu materiaaliwikiimme tai tuotteen kuvaukseen sivuillamme. Cordura on yleisesti käytetty DuPontin omistama tuotemerkki, jolla on hyvä maine mp-puolella. Muitakin hankauksen kestäviä Nylon Polyamidi ja Polyesteri -materiaaleja käytetään laajasti. Huomita kannattaa kiinnittää materiaalin paksuuteen ja hankauksenkeston.
 • *Laadukkaissa varusteissa myös saumat on tuplatikattu repäisyn- ja hankauksenkestävyyden nimissä.
 • *Suojat on helppo tehdä CE1 standardin mukaiseksi. Panosta hieman enemmän ja saat myös hyvin hengittävät ja kevyet suojat.
  *Jos ajotakki tuntuu tukalalta - panosta hieman enemmän ja hanki monipuolisemmin leikattu ja muotoiltu takki, jossa on hyvät tuuletukset tai irrotettava kalvotakki
 • *Varmistu vedenpitävyydestä matkan päällä! Mikäli tykkäät ajaa nahoilla, pidä mukana sadepukua (tai hanki vedenpitävät nahat)
  *Muista myös että suurin osa kalvoista EI KESTÄ venymistä. Varmista siis oikea koko - etenkin kengissä ja hanskoissa.

 

horizon2

Yllä: Rev'Itin Horizon 2 takki ja housut tarjoavat ylivoimaisen hinta-/laatusuhteen. Todella hyvät tuuletusaukot niin takissa kuin housuissakin sekä erittäin hengittävän kalvon saman hintapisteen varusteisiin verrattuna. Kalvo on laminoitu pintamateriaaliin, tehden takista ohuemman ja kevyemmän rakenteeltaan. Housissa on liukuestepalat, jotka pitävät asennon paikallaan kiihdytyksissä ja jarrutuksissa ja asu sopii erittäin aktiiviseenkin ajoon.

 

aramos

Touring-puvun ei täydy olla aina tekstiilinen. Valikoimissamme löytyy kaksi todella kovaa luuta nahkaista Touring-asua etsivälle: Rukan Aramos (Vedenpitävä!) sekä Spidin Evotourer. Evotourer on kevyt ja notkea ohuen nahan ansiosta. Nahka pitää viileänä kuumalla ja lämmittää kylmällä sekä hylkii vettä. Rukan Aramos taas on täysin vedenpitävä pintaan laminoidun kalvon ansiosta. Nahan hankauksenkesto ja repaisylujuus on lisäksi ylivertainen lähes kaikkiin tekstiileihin verrattuna.

yaguara

Kun yhdistät Alpinestarsin vedenpitävään Touring-takkiin merkin oman Tech-Air liivin, saat ainutlaatuisen turvallisen ja teknisen paketin, omalla airbagilla. Alpinestars on pitkän linjan Racing ja touring-varusteiden valmistaja, jota pidetään yhtenä maailman parhaista. Lue lisää Yaguarasta ja Tech-airista täältä.
Spidiltä saapui juuri myös varastoomme erä CE-sertifioituja Airbag liivejä, jonka voi pukea kätevästi ajotakin ylle. Airbag-liivi toimii mekaanisella laukaisimella ja tarjoaa suojan niskalle, selälle, lonkille jarintakehälle. Liivin patruuna on mahdollista vaihtaa ja lauennut liivi käyttää uudelleen, mikäli se on vahingoittumaton.

airbag

Tässä muutama lisävinkki varustepuolelle:

elaselastina

Rukan Elas ja Elastina takit (ja housut) on valmistettu joustavasta kankaasta, mutta silti varustettu Gore-Tex-kalvolla. Käyttömukavuus on siis huippuluokkaa!

x661n105

X-liten X661 komposiittikypärässä on kaikki herkut: Komposiittikuituinen kuori, mikrokuitusisus, Aurinkovisiiri, Ncom-valmius, ja komposiittirakenteen mukanatuoma keveys.
N100-5 taas on yksi parhaista hinta-/laatusuhteen omaavista avattavista markkinoilla. 5v takuu, vahva Lexan-kuri, mukava sisusta, hyvät tuuletukset, Aurinkovisiiri, Ncom, ym.ym.

cardoroughroad

Kypäräpuhelimia valmistava Cardo tarjoaa valikoiman yleismallisia kypäräpuhelimia jos jonkinlaisilla kokoonpanoilla. Tutustu laajaan valikoimaamme klikkaamalla kuvaa.
Rukan Roughroad takki tarjoaa huippuluokan käytettävyyttä läpi vuoden irroitettavan kalvotakkinsa ja monipuolisien säätöjensä ansiosta. Lue lisää kuvaa klikkaamalla.

 

Löytyväthän matkalaukuistasi myös nämä:

eagivi

motosafevisoclean

luberpm

Mukavaa kesää toivottelee,

Storm