Ilmansuodattimen pesuopas

Yksi helpoimmista ja edullisimmista huolloista on ilmanpuhdistimen pesu. Likainen ilmansuodatin aiheuttaa tehon alenemista ja lian pääsy moottoriin aiheuttaa moottoriosien kulumista ja mahdollisesti jopa moottorin hajoamisen. Suosittelemme että peset ilmansuodattimen joka ajokerran jälkeen.

Storm Motor tarjoaa helpon ja kattavan ratkaisun ilmansuodattimen pesuun. Motorexin ilmansuodattimien huoltoon sopivat kemikaalit löydät TÄSTÄ!

 

 

 

 

1. Aloita irrottamalla likainen ilmansuodatin pyörästäsi. Ilmansuodatin löytyy yleensä penkin alta tai ilmansuodatinkotelon kyljessä olevan muovin takaa. Likainen ilmansuodatin irrotetaan kehyksestään

 

 

 

2. Aseta mukana tuleva ritilä pesuastian pohjalle ja kaada pesuaine astiaan. Ritilä pitää pesuaineen puhtaana ja lika valuu astian pohjalle. Voit näin ollen käyttää pesusettiä useamman kerran.

 

 

3. Ilmansuodatin laitetaan pesuastiaan likoamaan pariksi minuutiksi joka helpottaa lian irtoamista. Pese suodatin puristelemalla sitä pesuaineessa useamman kerran kunnes suodatin on puhdas. Älä hankaa tai vääntele suodatinta, tämä saattaa aiheuttaa repeytymiä.

 

 

 

4. Pesty ilmansuodatin huuhdellaan vedessä kunnes viimeisetkin hiekan jyvät sekä pesuaine on saatu huuhdeltua irti. Puhdas ilmansuodatin asetetaan kuivumaan vuorokaudeksi puhtaalle alustalle.

 

 

5. Kaada ilmansuodatinöljy pienempään astiaan ja upota puhdas suodatin öljyyn. Varmista että öljyä tulee kaikkialle suodattimeen. Puristele tämän jälkeen ylimääräinen öljy suodattimesta.  Voit myös painella ilmansuodatinta kevyesti puhtaalla paperilla estääksesi ylimääräisen öljyn valumista.

 

 

 

6. Öljytty ilmansuodatin voidaan tässä vaiheessa asetella takaisin kehykseensä, jonka jälkeen sisäpinta valellaan rasvalla joka tiivistää pinnan ilmansuodatin koteloa vasten.

 

 

7. Ennen kuin asennat ilmansuodattimen paikoilleen puhdista ilmansuodatinkotelo ja varsinkin imukaula, joka johtaa ilman kaasuttimelle. Imukaulan on oltava puhdas ja kuiva. (Puhdistusaineena käy esimerkiksi Motorexin Brake-Clean)  

 

 

 

8. Valmis ilmansuodatin asetellaan paikoilleen ja varmistetaan kädellä että ilmansuodatin on tiiviisti painautunut muovikaulusta vasten.

 


Nyt ohjeet myös videolla!

VINKKEJÄ: Älä pese ilmansuodatinta polttoaineella tai liuottimella. Tämä laajentaa ilmansuodattimen huokosia joka näin ollen päästää lian lävitseen sekä lyhentää ilmansuodattimen käyttöikää.

Ilmansuodatinöljy ärsyttää helposti ihoa, käytä siis aina suojakäsineitä toimenpiteen aikana.
Kuivalla ja pölisevällä ilmalla voit käyttää myös Twin Air GP cover esi-ilmansuodatinta joka estää lian tarttumista ilmansuodattimeen. Tämä ehkäisee myös talvella lumen jäätymistä ilmansuodattimen pintaan.

Storm-Motorin valikoimista löydät myös laadukkaat Motorexin ilmansuodattimet pyörääsi.

Nämä tuotteet löydät merkkikohtaisesta osahaustamme.