Keitä me olemme?

 


Storm Motor
sai alkunsa jo 60-luvun lopulla, ennen kypäräpakkoa, nopeusrajoituksia tai japanilaisten moottoripyörien kulta-aikaa. Yrityksen takana oli jo tuolloin pari sataa MM-starttia motocrossissa ajanut Jyrki Storm sekä hänen puolisonsa Sirkka Storm.

Kuva: Stormin ensimmäisiä toimitiloja

Kellarista lähtenyt tarvikemyyntiliike siirtyi pian liiketiloihin Turun keskustaan. Monelle tutuksi tullut Stormin postimyyntikuvasto tuli mukaan toimintaan jo alkumetreillä. Katalogia painettiin ja jaeltiin Suomalaisille moottoripyöräilijöille  vuoteen 2018 saakka, jolloin verkkokaupan valikoima ei kerta kaikkiaan enää mahtunut yksiin kansiin niin kokonsa kuin alati päivittyvän valikoimansakaan puolesta.

Kuva: Stormin postimyyntikuvastoja vuodesta 72 eteenpäin


Myymälöitäkin tuli lisää ja joskus suljettiin: Helsinkiin – myöhemmin Vantaalle, Poriin, Tampereelle, Ouluun, Lahteen ja Jyväskylään. Turun ”Pääkonttori” kävi välilä Kaarinassa ja asettui sitten Pläkkikaupunkiin vanhaan TV-tehtaaseen. Osa myymälösitä jouduttiin alan myllerryksessä sulkemaankin, mutta Storm on edelleen suurin puhtaasti MP-tarvikkeisiin keskittyvä erikoisliike Vantaan, Turun, Tampereen ja Lahden myymälöillään sekä verkkokaupallaan.

Kuva: Stormin nykyinen Turun liike Lukkosepänkadulla

Storm on ollut aina paikka, jossa motoristit auttavat toisiaan. Tiskin takana tai tukitoiminnoissa työskentelee niin motocross-harrastajia, ratapyörän rakentelijoita, rautaperseitä kuin sunnuntaisuhailijoitakin. Meitä kaikkia yhdistää kuitenkin yksi asia: Rakkaus lajiin.