Sprint Filter

Sprint Filter

Sprint Filter Storm-Motor.fi kaupassa

INNOVATIIVINEN SUODATUSMATERIAALI

Sprint Filter on uudistanut vapaavirtaus-ilmansuodattimen käsitteen uudella P08 materiaalillaan. Toisin kuin materiaalit, kuten puuvilla jonka kuidut katkeavat helposti, tai vaahtomuovi, jonka ominaisuudet muuttuvat paineen vaihdellessa, P08 polyesterimateriaali mahdollistaa tasaisen ja kalibroidun ilmavirran kaikissa olosuhteissa. Edelleen kehitetyt kaksi patentoitua vedenpitävää materiaalia, P037 ja P08F1-85, mahdollistavat vapaavirtaussuodattimien käytön myös äärimmäisissä olosuhteissa: P037 erittäin pölyisissä ja P08F1-85 radalla / kisakäytössä.

TEHO

Sprint Filter P08, P037 ja P08F1-85 suodattimet tarjoavat parhaan suorituskyvyn kaikissa pyörämalleissa. Testipenkissä suoritettujen mittausten perusteella Sprint Filter on paras vaihtoehto kun optimoidaan ilman virtausta ja huomioidaan myös ilmavirran tasaisuus. Sprint Filtereitä suunnitellessa on pyritty maksimoimaan suodattimen pinta-ala alkuperäiseen ilmansuodatinkoteloon. Suuri pinta-ala = enemmän ilmaa, enemmän tehoa ja myös enemmän suodatustehoa.

KOKEMUSTA KISAKÄYTÖSTÄ

Sprint Filter P08, P037 ja P08F1-85 syntyivät kilpailuissa. Sprint Filter P08F1-85 on eniten käytetty ilmansuodatin MotoGP-, WTCR-, Moto3-, Superbike-, Supersport- ja Superstock-maailmanmestaruuskilpailuissa. Sprint Filter kokeilee uusia ratkaisuja joka päivä parhaan mahdollisen suodatuksen ja minimaalisen tehohäviön saavuttamiseksi. Moottoripyörissä Sprint Filterin mestareihin lasketaan Maverick Viñales, joka voitti Moto3-mestaruuden (2013), Kenan Sofuoglu (Supersport 2010, 2012 ja 2016), Sam Lowes Supersportissa (2013), Michael Van der Mark (Supersport 2014), Niccolò Bulega (FIM Moto3 Junior World Championship 2015), Lorenzo Dalla Porta (FIM Moto3 Junior World Championship 2016). Autoissa Sprint Filter on WTCC:n maailmanmestareita Castrol Honda Teamin kanssa (2013) ja on ainoa toimittaja WTCR:n maailmanmestaruuskilpailujen Honda Civic TypeR:ille ja kaikkien kansallisten TCR-mestaruuskilpailujen Honda Civic TypeR TCR:ille. Vuodesta 2019 lähtien Sprint Filter on ollut Alfa Romeo WTCR:n ja kaikkien kansallisen sarjan Alfa Romeo Giulietta TCR:ien ainoa toimittaja. Vuodesta 2013 lähtien Sprint Filter on ollut Ducati-toimittaja 1199 PanigaleR-, 1199 Superleggera-, 1299 Superleggera-, 1299 PanigaleR Final Edition-, Panigale V4 Speciale- ja Panigale V4R -moottoripyörissä. Sprint Filter on myös ollut KTM:n virallinen toimittaja kaikille Moto3:lle (2014, 2015 ja 2016), Mahindra Moto 3:lle (2013, 2014, 2015) ja Aprilia Racingille (SBK ja MotoGP) vuodesta 2015 alkaen.

YKSI SUODATIN, MONTA OMINAISUUTTA

Nykyisissä tuotantoajoneuvoissa käytetään yleensä paperisia ilmansuodattimia, ja suorituskykyisemmissä öljyttäviä puuvilla- tai vaahtomuovisuodattimia. Ilmansuodattimen tehtävä on mahdollistaa hyvä ilmanvirtaus ja samalla estää hiukkasten ja pölyn päätyminen moottoriin. Nämä ominaisuudet ovat luonnollisesti ristiriidassa keskenään, ja siihen ongelmaan Sprint Filterin polyesterimateriaali tarjoaa kilpailijoitaan huomattavasti paremman ratkaisun: Polyesterikangas on erittäin läpäisykykyistä ja kestävää ja suodattimen taitokset eivät heikennä noita ominaisuuksia. Puuvilla- ja vaahtomuovisuodattimissa taas kuitujen ja materiaalin epätasaisuus aiheuttaa suuria eroja suodatuskyvyssä ja ilmanvirtauksessa eri kohdassa suodatinta. Sprint Filterin ainutlaatuinen polyesterikudos koostuu tasalaatuisesta, ohuimmillaan 22 mikronin (P08F1-85) paksuisista kuiduista, joka poikkeaa täysin muiden valmistajien suodattimista. Tämän lisäksi Sprint Filter suodattimen pinta-ala on usein yli kaksinkertainen verrattuna kilpailijoihin.

LÄHES TÄYSIN HUOLTOVAPAA

Sprint Filterin puhdistus on helppoa: Käytä paineilmaa, puhallettuna päinvastaiseen suuntaan kuin ilma suodattimessa normaalisti virtaa. Tämä poistaa suurimman osan suodattimen keräämistä epäpuhtauksista. Pesua, kuivausta ja öljyämistä ei tarvita, suodatin on heti käyttövalmis. Erittäin likainen suodatin voidaan myös pestä vedellä ja miedolla pesuaineella. Sen jälkeen suodatin kuivataan paineilmalla jonka jälkeen se on taas käyttövalmis. Ilmansuodattimen huolto on välttämätöntä moottorin suojan, hoidon ja tehokkuuden kannalta. Puhdas ja vahingoittumaton suodatin varmistaa aina oikean määrän puhdasta ilmaa moottoriin.

IKUINEN

Sprint Filter P08, P037 and P08F1-85 ilmansuodattimet kestävät oikein käytettynä koko moottorin eliniän joten ilmansuodattimen vaihto ei ole enää tarpeellista. Tukevan rakenteen ansiosta Sprint Filter suodatin kestää toistuvia puhdistuksia uudenveroisena, toisin kuin muista materiaaleista valmistetut suodattimet.

Katso myös

Muut yleissuodattimet