EBC Brakes

EBC Brakes

EBC Brakes Storm-Motor.fi kaupassa

Kun kyseessä on jarrut on yksi merkki ylitse muiden

EBC Brakes…

EBC Brakes on yksityisesti omistettu ja johdettu edelläkävijä jarruosien valmistuksessa. EBC Brakes valmistaa maailman laajimman valikoiman jarrupaloja ja jarrulevyjä. Valikoima kattaa yli 5000 nimikettä laitteeseen kuin laitteeseen, joka täytyy saada pysähtymään. Jarruosat valmistetaan EBC Brakes:in omilla tehtailla Iso-Britanniassa ja Amerikassa. Nykysuuntauksessa tuotantoa siirretään halpatuotantomaihin, mutta EBC Brakes on valinnut toisen tien. Yrityksen omilla tehtailla valmistetut jarruosat mahdollistavat jatkuvan tuotekehityksen sekä valmistuksen laadunvalvonnan. Tällä varmistetaan jarruosien ylivoimainen suorituskyky sekä laatu. Valikoima kattaa jarrupalat ja jarrulevyt lähes jokaiseen pyörillä varustettuun laitteeseen maapallolla. Tämän lisäksi valikoimista löytyy jarrupalat tuulimyllyihin, sotilasajoneuvoihin, juniin ja monenlaisiin teollisuuden jarrukohteisiin.

Jarrupalavalikoimaan kuuluu Kevlar® jarrupalat, sintterimetallijarrupalat, keraamijarrupalat sekä hiilipohjaiset longlife jarrupalat. Jarrulevyvalikoima kattaa autojen valurautaiset jarrulevyt ja moottoripyörien ruostumattomasta teräksestä valmistetut jarrulevyt. Tämän lisäksi valikoimista löytyy jarrupalat ja jarrulevyt muihinkin harrastelaitteisiin muun muassa mönkijöihin ja polkupyöriin.

Vuosien varrella jarruosamarkkinoilla valmistajien vaihtuvuus on ollut suurta. Myös monet perinteikkäät toimijat ovat turvautuneet lisäämään halpatuotantomaissa tuotettuihin jarruosiinsa oman nimensä lisäämään kuluttajien luottamusta. EBC ei ole tähän lähtenyt vaan pitää edelleen kiinni ajatuksesta että jarruosien valmistuksessa täytyy tähdätä mahdollisimman hyvään laatuun eikä ainoastaan mahdollisimman pieniin kustannuksiin. Jarruosissa säästäminen voi monesti tulla kuluttajalle kalliimmaksi osien nopeampana kulumisena. Tätäkin tärkeämpää on varmistua siitä, että uudet jarruosat ovat tarpeeksi suorituskykyiset käyttökohteeseensa ja että ne myös kestävät käyttöä.

EBC:n tehtailla kehitystyössä ja laadunvalvonnassa käytetyt dynometrit ovat olleet yli 3 miljoonan dollarin investointi jarruosien kilpailukykyyn ja turvallisuuteen. Tämän lisäksi yli 60 vuoden kokemus kitkamateriaalien kehittämisestä toimii kuluttajille takuuna siitä, että EBC:n tuotteet tarjoavat parhaan mahdollisen suorituskyvyn. Tuotteiden korkean laadun lisäksi myös ympäristö on EBC:lle tärkeä. Tämän vuoksi tarkkaa harkintaa käytetään niin tuotannossa käytetyissä materiaaleissa kuin itse tuotantolaitosten kehityksessäkin.

EBC yritysesittelyvideo (englanti)

EBC Brakes jarruosavalikoima kattaa kaikki moottoripyöräilyn osa-alueet. Valikoimiin kuuluu muun muassa Kevlar jarrupalat, sintterimetallijarrupalat, mukaan lukien maailmankuulut HH- sintterimetallipalat, sekä myös offroad ja ATV käytössä suositut hiiligrafiittiseosteiset jarrupalat. Jarrulevyvalikoimasta löytyy etu- ja takajarrulevyt lähes kaikkiin moottoripyöriin niin katu- kuin offroad-käyttöön. Uusin kehitysaskel on patentoitu SD system jarrukehän kiinnitysjärjestelmä, joka estää jumiutuneiden niittien aiheuttaman jarrutärinän tai pahimmassa tapauksessa jarrukehien vääntymisen.

SD Drive System esittely (englanninkielinen)

SD system

Moottoripyöräily on kuulunut läheisesti EBC Brakes:in toimintaan nykyisen omistajan Andy Freemanin aloittaessa vuonna 1978. Intohimoisena moottoripyöräilijänä hän tahtoi kehittää ajamiinsa pyöriin markkinoiden parhaat jarruosat. Tämä on auttanut yritystä ymmärtämään moottoripyörä- ja kilpailukäyttöön valmistettujen jarruosien tärkeän eron muuhun jarruteollisuuteen verrattuna. Yleensä teollisuudessa tärkeinä pidetyt arvot, kuten edullinen tuotantohinta sekä suuret tuotantomäärät, eivät näissä kohteissa näyttele merkittävää osaa. Moottoripyöräilijät osaavat vaatia jarruiltaan parasta mahdollista suorituskykyä, vaikka he eivät ajaisi kilpaa pyörillään. Tuskin kukaan ajaa moottoripyörällä pakosta vaan nauttiakseen niiden suorituskyvystä ja tähän suorituskykyyn kuuluu tärkeänä osana myös jarrut.

Koska moottoripyörän jarrupalat ovat mitoiltaan huomattavasti pienempiä kuin autojen jarrupalat, voidaan niissä käyttää hyvinkin eksoottisia kitkamateriaaleja hinnan pysyessä silti kohtuullisena. Tämän vuoksi EBC:n tuotekehitysinsinööreille on annettu erittäin vapaat kädet kehittää jatkuvasti markkinoiden parhaita kitkamateriaaleja moottoripyöriin.

Moottoripyörä ei tarjoa kuljettajalleen juuri minkäänlaista suojaa vahingon sattuessa. Tämän takia motoristit vierastavat syystä huonolaatuisten jarruosien käyttöä. Aika ajoin markkinoille kuitenkin ilmestyy erittäin edullisia, usein Aasiassa valmistettuja, jarrupaloja. Valitettavan usein näissä paloissa on käytetty erittäin epämääräisiä sidos- ja kitka-aineita. Komeat ja iskevin mainostekstein varustetut myyntipakkaukset voivat hämätä kuluttajan uskomaan kyseessä olevan laadukas tuote, jonka voi turvallisin mielin asentaa moottoripyöriin. On kuitenkin hyvä muistaa että komeiden myyntipakkausten valmistus ei vaadi minkäänlaista tietotaitoa jarruosista ja kitkamateriaaleista.

Tämän vuoksi EBC Brakes tuotteet ovat aina turvallinen valinta. Tuotteiden laatuun eivät kilpailijat pysty vastaamaan ja laaja valikoima tuotteita varmistaa oikean tuotteen löytymisen, joka käyttökohteeseen.

Löydät kaikki EBC jarruosat sekä myös kytkinosat merkkikohtaisesta osahausta. MERKKIKOHTAINEN OSAHAKU

Lisätietoja

EBC Extreme Pro jarrupalat (englanti)

Moottoripyörän jarrupalojen asennus (englanti)

http://www.ebcbrakes.com/

Katso myös

EBC S&B yleissuodattimet

Jarrunesteet

Suuttimet

Vaimenninvillat