Koso

Koso

Koso Storm-Motor.fi kaupassa

Koso on Taiwanilainen, 1981 perustettu yritys joka on erikoistunut valmistamaan erilaisia mittareita moottoriajoneuvoihin. Valikoimissamme on parhaat moottoripyöräkäyttöön soveltuvat mittarit ja mittaristot. Kaikki Koson mittarit ovat täysin sähkötoimisia, ja ovat asennettavissa lähes mihin tahansa mopoon, moottoripyörään tai mönkijään. Mittareilla on 6 kuukauden takuu joka kattaa kaikki valmistusvirheistä johtuvat viat. Takuu ei kata väärästä asennuksesta aiheutuneita vaurioita, joten jos olet epävarma asennuksen suhteen niin kysy tarvittaessa neuvoa ennen asennusta.

Perustietoa mittarin toimintaperiaatteista:

• Nopeusmittaukseen käytetään Koson omaa anturia, joka toimitetaan aina mittarin mukana. Mukana tuleva nopeusanturi on joko passiivinen tai aktiivinen riippuen ko. mittaripaketin sisällöstä. Passiivinen anturi vaatii magneetin toimiakseen. Aktiivinen ei tarvitse magneetteja ollenkaan, vaan anturi tunnistaa esimerkiksi jarrulevyssä olevat aukot. Mittariin ohjelmoidaan vierintäkehä ja magneettien/aukkojen lukumäärä, jonka avulla mittari laskee nopeuden. Vierintäkehä asetetaan millin tarkkuudella, joten nopeusnäyttö on erittäin tarkka.

• Kierrosmittaus toimii useimmissa pyörämalleissa alkuperäisestä kierrossignaalijohdosta. Kierrosmittari voidaan kytkeä myös suoraan puolan matalajännitepuolelle tai pick-up-anturille. Myöskin kytkentä induktiosilmukalla tulpanjohdon ympärille on mahdollinen. Mittariin ohjelmoidaan moottorin sylinterimäärä ja tahtiluku, jonka avulla mittari laskee käyntinopeuden.

• Useimmissa mittareissa on myös lämpötila-anturi. Anturi on PT 1/8 kierteellä (kartiomallinen putkikierre joka tiivistyy kartiomaisuutensa ansiosta), ja se sopii suoraan monen pyörämallin alkuperäisen lämpöanturin tilalle. Tarvittaessa anturille on saatavana myös erilaisia adaptereita joilla anturi voidaan liittää eripaksuisiin vesiletkuihin tai öljypropun tilalle. Vaihtoehtona on myös sytytystulpan alle asetettava lämpöanturi.

• Polttoainenäyttö käyttää pyörän alkuperäistä tankissa olevaa koho-anturia. Resistanssialue säädetään mittarissa oikealle ohmi alueelle. Jos anturia ei kytketä, polttoainenäyttö ei tule näkyviin ollenkaan.

Katso myös

Etuvalot ja valomaskit

LED minivilkut

Lisävarusteet

Lämpökahvat

Mittarit

  • ale

Tarvikkeet

Tarvikkeet